Solfilm Fönster

Minskad insyn - UV-skydd - Solskydd

Solfilm

Så här tar du hand om solfilmen

Här berättar vi lite om hur du sköter din solfilm efter att du har installerat den i ett fönster.

Under den första tiden efter installationen, man brukar räkna med ungefär fyra veckor, härdar filmen tillsammans med fönsterglaset. Först när solfilmen har torkat fullständigt torkar så bör man putsa fönstren.Grundregler för rengöring av solfilm:

* Använd en ren och mjuk trasa eller en syntetisk svamp.

* Rengör med diskmedel i vatten eller vanligt medel för fönsterputs

Undvik att sätta dekaler på solfilmen

Sätt inga dekaler på solfilmen, särskilt inte sådana som ska tas bort senare. Klistret kan skada filmen och lämna fula färgfläckar efter sig. Om det finns ett larmsystem med larmtrådar måste man vara försiktig när man installerar solfilmen, annars kan tråden skadas.

Solfilmens livslängd kan vara mycket olika. Det beror på vilken typ av film och glas det handlar om, vilka egenskaper fönstret har samt fönstrets väderstreck och lutning. Men en livslängd mellan 12 och 15 kan man räkna med, även om solfilm som är installerad utomhus håller en kortare tid.

Oroa dig inte för krukväxterna

Hur påverkas krukväxter i fönstret av solfilm? Så länge de får tillräckligt med ljus så tar de i regel inte skada, men tillväxt och blomning kan i vissa fall fördröjas en aning. Det kan ta några dagar för växterna att anpassa sig till de nya ljusförhållandena som uppstår med solfilm. Men det finns även växter som trivs bättre utan direkt solljus, och de kan gynnas av solfilm.

solfilm applicering

Solfilm skapar en behaglig inomhusmiljö och skyddar mot strålning